Junior Club

Junior Club är ett "after school program" (fritidshem) här på IES Falun. Vi strävar efter att skapa en social miljö för eleverna där de kan få nya vänner, utveckla sina intressen genom kreativitet och samarbete, och träna på att använda engelska i vardagliga konversationer (vi pratar dock även svenska).

Oftast börjar vi med att spela brädspel, rita och pyssla medan vi väntar på att alla elever ska avsluta sin sista lektion. Därefter äter vi mellanmål tillsammans, städar undan och fortsätter med dagens aktiviteter. Vi leker ute så ofta som möjligt men vi planerar också andra aktiviteter som bakning, pyssel inför högtider, dodgeball och titta på film. Även om vi har inte en särskild tid för att arbeta med läxor inom Junior Club så är eleverna alltid välkomna att arbeta med läxor om de vill. Vi uppmuntrar dem också att gå på surgery om det är något som lärarna eller föräldrarna önskar.

Elever som går i Junior years (mellanstadiet, årskurs 4-6) har möjligheten att skriva in sig i Junior Club vid början av varje termin. Junior Club startar direkt efter sista lektionens slut och pågår till kl 17.00 varje dag, och vi har öppet alla vanliga skoldagar. När skolan har stängt för studiedagar och lov har även Junior Club stängt.