Vår historia på IES Falun

Internationella Engelska Skolan i Falun började sitt nya liv (bytte lokal) i Augusti 2014.

Under de första två åren har skolan etablerats och börjat rota sig i det omkringliggande samhället. Nu är det dags för expansion...

Under sommaren kommer skolgården genomgå en stor förändring. Den kommer utökas för att ge våra elever mer utrymme och också erbjuda fler olika aktiviteter man kan delta i under rasterna.

Det kommer byggas en basketplan och en innebandyplan utöver den redan existerande fotbollsplanen, för de som har extra energi och vill sporta. Det kommer också iordningställas ett område med bord och bänkar där eleverna kan sitta och ta det lugnt och njuta av den friska luften.

Restaurangbyggnaden på gården kommer att renoveras för att användas som matsal framöver, så att vi kan ge eleverna den näring de behöver för att växa och utvecklas i en trevlig miljö. Matsalen har stora fönsterområden ut mot skolgården och en öppen planlösning.

När detta arbete är klart kommer våra elever ha en trygg och trevlig skolmiljö att vistas i, en miljö som hjälper dem växa. Tillsammans med en engagerad personalgrupp tror vi detta ger eleverna de allra bästa förutsättningar att lyckas i framtiden.

 

Bilder från renoveringen​

Kök område som ska byggs med ny utrustning​

Lunch Hall

 

Nya Student Lounge​